Way Out West

Way Out West är en festival som är lokaliserad i Göteborg. Olika typer av band och genres är representerade vilket gör det till ytterligare en av de icke-nischade festivalerna som finns i Sverige. Det som gör Way Out West unik är att febandasdechicas-2stivalen sedan år 2012 ej serverar någon form av köttprodukter. Festivalen tar därför aktiv ställning för klimatet och det finns en stor mängd vegetariska maträtter att välja på.

I tre dagar varar festivalen och förutom underhållning i form av konserter finns det även olika kulturarrangemang som inkluderar bland annat olika former av konst samt poesi och film. Way Out West har sedan starten år 2007 haft tre scener där de olika banden och artisterna har uppträtt inför glada festivalbesökare. Bland annat MTV har gett Way Out West mycket beröm och har även gett festivalen pris för “mest innovativa festival”. Detta pris gick till Way Out West år 2011.

Way Out West har under de tre festivaldagarna ett samarbete med olika musikklubbar runt om i Göteborg där de, efter den ordinarie festivalens stängning, har ett flertal spelningar som är tillgängliga för alla med ett festivalarmband. Denna del av festivalen kallas för Stay Out West och är ett utomordentligt sätt för de som inte är redo att sluta festa under natten att fortsätta leva kvar i musik- och festivalbubblan.

Efter en upplevelserik festival har man kanske slösat bort en hel del pengar både på bandmerch och diverse alkoholhaltiga drycker och i denna festivals fall en och annan helvegetarisk maträtt. En hel del energi finns det också behov av att ta igen. Då kan man passa på att testa något av alla nya casino som finns att utforska. Kanske kan man vinna tillräckligt för att säkra en biljett till nästa års Way Out West, eller så kanske man är sugen på att besöka ytterligare en festival under året.