Svenska musikfestivaler 2017

År 2017 kommer det precis som tidigare att finnas ett mycket stort antal musikfestivaler för musikälskare att välja mellan. Det finns stora och små festivaler, festivaler som är fokuserade på en speciell typ av musik och bredare festivaler med en blandning av genres.

Sweden Rock Festival

I Sölvesborg anordnas Sveriges största rockfestival. Det kommer varje år besökare från många olika länder för att under fyra dagar leva festivallivet och uppleva konserter med många stora internationellt kända band. Sweden Rock Festival har en blandning av band 20140607_110645_418872från rock, metal och alternativscenen och brukar ha en mix av stora och nya lite mindre band. På festivalområdet finns det fyra scener och en stor marknad med allt från kläder till vinylskivor. Det finns olika former av camping att tillgå och bussar till och från Sölvesborg och andra närliggande orter går regelbundet. Biljetterna att välja på är 4-dagars, 3-dagars samt 1-dagarsbiljetter. Camping ingår ej utan köps utöver festivalbiljetten. Artister som är bokade till Sweden Rock Festival 2017 är i skrivande stund bland andra Aerosmith, Scorpions och In Flames.

Skogsröjet

En mindre festival som började med en blandning av olika genres men har blivit en nischad rockfestival är Skogsröjet. Skogsröjet finns i Rejmyre och band som kommer dit är bland andra det populära Göteborgsbandet Hardcore Superstar, gitarrvirtuosen Yngwie Malmsteen och danska hårdrockarna D-A-D.

Summerburst

Summerburst är en festival som arrangeras i både Stockholm och Göteborg. Festivalen pågår under vardera två dagar och har den elektroniska genren som fokus. År 2017 är bland annat den omåttligt populära Justin Bieber bokad till Stockholm. Andra artister som är bokade är Axwell/Ingrosso och Deadmau5 och fler artister kommer självklart att tillkomma under våren.

Big Slap

En relativt ny festival som i år arrangeras för femte året är House festivalen Big Slap. Festivalen slog publikrekord 2016 då Avicii spelade för sista gången. Då det är dags för femårsjubileum har arrangörerna valt att utöka till en två-dagars festival 2017. Big Slap kommer i Augusti att befinna sig i Pildammsparken i Malmö och bokade artister fram tills dagens datum är Axwell och Hardwell.