Under sommaren är det många musik- och konsertintresserade som har ett smörgåsbord av olika konserter och festivaler att välja mellan. Oavsett om du föredrar hårdrock, pop, reggae, elektronisk musik eller annat finns det en uppsjö av festivaler för dig att besöka. Alla som tycker om musik borde besöka en festival och känna den positiva, glada stämningen som det gemensamma intresset för livemusik ger.

Man måste inte älska att festa för att trivas på en festival, musiken i sig är i fokus och man har möjlighet att se något av sina favoritband och upptäcka massor av band som kanske i framtiden kan bli nya favoritband. Många festivaler erbjuder även signeringar där man har möjlighet att få sin favoritartists signatur på en CD eller LP vilket gör festivalen till en ännu starkare upplevelse och ett minne för livet.

Att lämna vardagen för ett antal dagar och spendera nästan varje vaken timme framför en scen med musik av bästa slag är någonting som alla borde unna sig. Så fortsätt läs på denna sida för att få all information du behöver om olika musikfestivaler och deras utbud. Du får även information om vilka regler som gäller, vad det finns för alternativ till boende, vilka artister som är bokade och mycket annat.

Ett tips redan nu är att skriva en bra packlista innan det är dags att ge sig av, att skriva upp band och artister du vill se och tiderna de spelar så du inte missar någon samt ladda upp med halstabletter för det brukar bli mycket sång framför scenerna!

Trevlig festivalsommar!