Öland Roots – för alla som gillar reggae

Är du ett fan av reggae så är Öland Roots en festival för dig! Festivalen har anordnats i 12 år och 2017 blir år nummer 13. Det är en festival av en lite mindre och mer familjär känsla och det brukar bli uppemot ungefär 2000 festivalbesökare varje år.

Boende

3-dagars festivalen har en egen camping och denna ingår om besökaren har en biljett för alla tre dagarna. Man har inte tillträde till campingen om man har exempelvis en 1-dagarsbiljett https-%2f%2fstatic-kitcdn-se%2fapp%2fuploads%2f2016%2f04%2f1461319229-e69766191d851f2e11467a86fe751429eller ingen biljett alls. På campingen brukar festen fortsätta spontant in till de tidiga morgontimmarna och Öland Roots camping har aktiviteter i lokalerna på campingen som kallas Bazaaren och Chillen.

Det finns även en familjecamping och en lugn camping att välja mellan om man vill campa. Är man inte så sugen på camping finns det många vandrarhem och hotell på Öland och avstånden på ön är inte jättestora.

Kärlek, Solidaritet och Medvetenhet

Öland Roots ledord är “Kärlek, Solidaritet och Medvetenhet” vilket är ledord inspirerade från just reggaen. Medvetenhet kring miljön är viktigt för arrangörerna av denna festival. Alla sopor sorteras och besökarna uppmanas att inte slänga skräp på andra ställen än i sopkärlen samt vid sorteringsstationerna som finns att hitta på hela festivalområdet samt inne på de olika campingplatserna. Kärlek och solidaritet går hand i hand med artisterna arrangörerna bokar, de ska alla ha ett gemensamt budskap om rättvisa, antidiskriminering och respekt.

Artister

Artisterna på Öland Roots har under tidigare år varit en blandning av svenska och utländska reggaegrupper och soloartister och så kommer det med största säkerhet att vara även under 2017.

Än så länge har Öland Roots inte gått ut med fler än ett artistsläpp men artisten de släppte är en av Sveriges största och mest populära inom reggaegenren, nämligen Kapten Röd. Nu väntar alla sommarens besökare på vad som kommer härnäst artistmässigt!