5 dagar musik på Emmabodafestivalen

Emmabodafestivalen varar i hela fem dagar och där de två första dagarna kallas “förfest” och bjuder på ett stort antal artister och band inom genren elektronisk musik. Tidigare kallades Emmabodafestivalen i folkmun för “indiefestival” men i takt med att musiken och de populära och efterfrågade genrerna har förändrats började Emmabodafestivalen nischa in sig på elektronisk musik istället. I antal brukar Emmabodafestivalen ha runt 70 artister uppdelade på tre scener under festivaldagarna.

Boende

På Emmabodafestivalen b20140724_221455_561107or man på en gratis camping i tält. Vill man istället bo i husvagn ka
n man boka in sig på husvagnscampingen för en summa av 500 kronor. Parkering för bil finns mot en avgift och denna kan endast betalas kontant så tänk på det om du tänkt ta bilen till festivalen. Campingen brukar vara populär och ha en hög “mysfaktor” enligt återkommande besökare och precis som på de flesta festivaler brukar stämningen vara trevlig och positiv bland de boende.

Artister 2017

Än så länge har Emmabodafestivalen endast släppt ett band, det kanadensiska bandet Crystal Castles. Bandsläpp brukar dock komma kontinuerligt under den första halvan av året för att locka fler besökare att köpa biljetter och för att bibehålla en viss mystik och spänning vilket inte kunnat göras om alla band släppts på samma gång.

Emmabodafestivalen i media

År 2016 figurerade Emmabodafestivalen mycket i media under och strax efter att den pågått. Detta på grund av att det anmäldes en mycket hög mängd narkotikabrott under festivalveckan. Enligt media är det ingen annan festival som har haft så mycket problem med droger. Under 2016 gick festivaldirektören ut med att man under 2017 kommer att införa en åldersgräns. Huruvida detta kommer att implementeras är fortfarande oklart då det inte finns uppdaterad information att tillgå i skrivande stund. Det pratades om en åldersgräns på 18 år men det får tiden utvisa.